Голямата четворка на тениса от близкото минало - Рафаел Надал, Новак Джокович, Роджър Федерер и Анди Мъри, ще е в един отбор на демонстративния турнир "Лейвър къп", в който се противопоставят тимовете на Европа и света.

Това се случва да първи път, а много вероятно и за последен.

Надпреварата, която ще се проведе в Лондон от 23 до 25 септември. Тимът на Европа ше бъде воден от капитана Бьорн Борг.

Надал, Федерер и Мъри бяха първите трима обявени в европейския състав, а в петък към тях бе добавено и името на Джокович. В началото на месеца 35-годишният сърбин спечели "Уимбълдън" и грабна 21-вата си титла от Големия шлем, като пред него във вечната класация остава единствено Надал, който има 22. 

"Това е единственото състезание, в което можеш да играеш заедно с хора, които по принцип са ти съперници. Рафа, Роджър и Анди са трима от най-големите ми съперници, така че ще бъде уникален момент в историята на нашия спорт", заяви Джокович.

Надал, Джокович, Федерер и Мъри имат общо 66 титли от Големия шлем помежду си.

"Не съм си представял, че тези четири икони на спорта ще бъдат в един отбор. Те разбират значимостта на този момент напълно. Всяка година целта ни е да спечелим турнира и мисля, че с Рафа, Роджър, Новак и Анди нашите шансове са много добри", заяви Бьорг.

До момента са ясни трима от членовете на Световния отбор, воден от Джон Макенроу. Това са Феликс Оже-Алиасим, Тейлър Фриц и Диего Шварцман. Всеки от двата отбора в тридневната надпревара е съставен от шестима играчи.