Няма да има конгрес в петък, 18 март. Това заявява БФС с официална позиция на сайта си по повод вчерашната пресконференция на Димитър Бербатов.

Кандидат №1 за поста на Борислав Михайлов прикани клубовете да са явят в 10:30 часа в петък в НДК, тъй като залата оставала запазена, а съюзът нямал право да отмени редовно насроченото общо събрание.

Той се усъмни, че такова все пак може да бъде проведено "на тъмно". Прикани държавата да се намеси, вече е информирал ФИФА и УЕФА за действията на ръководството, начело с Борислав Михайлов.

Изполкомът е отменил форума заради съдебни процедури, свързани с предишния миналата есен, такава е есенцията на позицията на, заявена на 1 март.

Изявлението от "Бояна":

"Българският футболен съюз още веднъж публично и официално информира футболните клубове - членове на БФС, че с решение на Изпълнителния комитет от 1 март 2022 г., провеждането на Общо събрание на БФС на 18 март 2022 г., е отменено.

Причините са в редицата съдебни спорове относно конгреса на 12.10.2021 г., по които не е постановено окончателно решение.

Въз основа на горното решение на ИК, не е откривана предвидената в Устава процедура по избор на делегати на футболните клубове – членове на БФС, и тяхното регистриране във федерацията.

Призоваваме футболните клубове да не се поддават на манипулативни внушения за провеждане на "конгрес" на 18 март 2022 г. "