Руски удари срещу цивилни, бягащи от обсадения украински град Мариупол, са довели до жертви, предаде Франс прес, като цитира изявление на украинската армия.

Общинският съвет обвини руските сили, че са бомбардирали театър, където са се укривали мирни граждани. Местни медии също съощбават за това, показвайки мястото. Засега няма данни за броя на пострадалите.

Русия отрича да нанася удари срещу цивилни.

Конвой от граждани, насочващ се към Запорожка област, е бил обстрелян с ракетни системи “Град” към 15:30 ч., съобщи армията в "Телеграм", като публикува снимка на ранено и окървавено дете.

Ранените са най-малко петима, включително едно дете, съобщава Ройтерс. Губернаторът на Запорожка област публикува снимки, на които се вижда засегнат от обстрела бял автомобил и обвини руските сили, че са обстреляли напускащите града с артилерия.

След серия от неуспехи поради липсата на прекратяване на огъня, евакуациите от Мариупол се ускориха. Жителите на стратегическото пристанище нямат храна и вода. Миналата седмица беше обстреляно родилно отделение в града, което предизвика международно възмущение.

Хуманитарният коридор, по който се движат колоните от превозни средства, свързва Мариупол със Запорожка област.