Петър Хубчев и "Левски" отново имат противоречия заради прословутия милионен дълг на клуба към него - изплащан по силата на допълнително споразумение.

По-точно е да се каже, че настоящият наставник на "Берое" има проблем със "сините" заради огласени публично суми. В нещо като изявление-отчет на изминалия месец изпълнителният директор Ивайло Ивков обяви вчера, че месечните вноски по борча на "Левски" към Хубчев и помощниците му възлизат на около 97 хиляди лева.

Така обаче нарушил клауза за конфиденциалност, обяви адвокатът на бившия защитник Георги Градев.

Ето какво гласи съобщението на специалиста по спортно право във фейсбук:

"Днес, Петър Хубчев прекрати вариацията на споразумение с ПФК Левски поради системно нарушаване на клаузата за поверителност от страна на клуба в лицето на Ивайло Ивков. При следващо нарушение Петър Хубчев ще прекрати основното споразумение с ПФК Левски. Договорите трябва да се спазват!

Освен това Ивайло Ивков не каза истината, че в клуба няма неплатени заплати. Клубът дължи заплати на двама от бившите си играчи. Срокът за плащане е 31 март."

Въпросните неплатени заплати заплашват лиценза на клуба за следващия сезон.

От изнесеното от Ивков стана ясно, че за малко повече от месец в кампанията "Левски" е вечен" са събрани близо 900 хиляди лева, като малко повече от една трета са дошли от продажба на билети.

Докато разходите надхвърлят 1,2 милиона лв. Те са точно 1 182 667 лв. от 8 март до 9 февруари.