В София първото украинско бебе от началото на войната се роди в "Майчин дом" - най-голямата в страната Университетска акушеро-гинекологична болница.

30-годишната Алина е избягала от Харков, бременна в деветия месец. Тя взела това решение след бомбардировка над родилния дом в града ѝ. Стига до България след дълго и трудно пътуване заедно с 5-годишното си момченце.

Днес на бял свят дойде и вторият ѝ син - в 14,10 часа, след спешно цезарово сечение.

Новороденото е с перфектните мерки 3, 610 кг и 50 см., съобщиха от "Майчин дом". 

Майката и бебето се чувстват отлично и Алина благодари от сърце за грижите, професионализма и помощта, които са получили от екипа на болницата. 

Поименно това са проф. д-р Иван Костов, д-р Иван Диков, д-р Георги Теменджийски, д-р Венера Чернева анестизиолог, Д-р Десислава Бекташева и д-р Ася Гуленова - неонатолози, акушерките Елизабета Нецова, Наталия Василева и Надежда Христова и анестизиологична акушерка Жанета Милева. 

Това не е първото украинско дете с майка, която бяга от войната, което проплаква в България. Бебета се родиха вече във Варна, Силистра.

Ръководството и екипът на СБАЛАГ "Майчин дом" честитят прекрасната новина на цялото семейство, като им пожелават здраве, мир и щастливи дни заедно.