Новото попълнение на ЦСКА-София Джонатан Линдсет заяви, че дълго е мечтал за възможността да играе в европейските клубни турнири.

Трансферът му на “Българска армия” бе обявен снощи, като според изданието VG “червените” ще платят на “Сарпсборг” за правата му 500-700 000 евро

“Усещането е много добро. ЦСКА имаше интерес към мен от доста време и това ме ласкае. Отдавна мечтая да играя в Европа“, каза Линдсет пред VG.

Спортният директор Томас Бернтсен не пожела да коментира трансферната сума:

„Имаше дълги преговори, но в крайна сметка стигнахме до момент, в който трансферът удовлетворява както на нас като клуб, така и Джонатан като играч“, каза Бернтсен в изявление за клубния сайт.

26-годишният футболист има 100 мача за “Сарпсборг”. Този сезон той изигра 13 срещи в норвежката лига и отбеляза два гола.

Полузащитникът ще се присъедини към ЦСКА-София следващия понеделник, след като изиграе последния си двубой за настоящия си клуб на 31 юли - срещу “Лилестрьом”.

"Надявам се да се разделя със Сарпсборг с победа“, каза Линдсет.

Снощи ЦСКА-София записа втората си победа за сезона - 1:0 над “Черно море” на ст. “Българска армия” с гол на юношата Асен Дончев в 78-ата минута.

В четвъртък тимът приема “Македония ГП” в реванш от Лигата на конференциите след 0:0 миналата седмица в Скопие.