ЦСКА-София не успя да преодолее "Македония Гьорче Петров" в първи мач от втория квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите - 0:0. Цяло второ полувреме "червените" играха с човек повече - в края на първото домакините получиха червен картон.

Но във втори пореден мач (след този срещу Локо София за първенство) разочароваха. Бяха анемични в атака, не изглеждаха като подготвен за битка отбор.

Двубоят се игра при много топло време - около 35 градуса, и засилени мерки за сигурност на тренировъчната база на Северномакедонската футболна федерация.

В 18-ата минута Тибо Вион центрира от ъглов удар и Мено Кох не успя да насочи топката с глава към вратата, а след това защитата на "Македония ГП" изчисти току пред погледа на Дюкенс Назон, който направи официален дебют за ЦСКА-София.

В 30-ата минута Вион пак прати топката в наказателното поле от пряк свободен удар, но ударът с глава Маурисио Гарсес не намери целта.

Пет минути след това Есмин Личина не уцели вратата, след като засече с глава центриране от фаул.

В добавеното време на първата част Матеус Ламос извърши нарушение срещу Енес Махмутович и получи втори жълт и съответно червен картон, оставяйки домакините в намален състав.

Пред първите 45 минути нямаше точен удар и в двете врати.

Попадение за домакините не беше зачетено заради нарушение в атака още в първите минути на полувремето.

В 53-тата минута Стевковски спаси вратата си от попадение след опит за гол на Туфегджич.

Четвърт час след това се стигна до страхотен шанс за "Македония". Защитата на българския отбор не успя да изчисти топката и капитанът на домакините Ермедим Адем стреля от около 20 метра, но кълбото излезе в аут.

И в заключителната част от двубоя ЦСКА-София не успяваше да създаде сериозни голови положения. 

В третата минута на добавеното време Калоян Кръстев опита да се разпише, но се получи пак към Радослав Живков, който от съвсем близо не успя да прати топката в мрежата.

Реваншът в София е след седмица.