“Лудогорец” загуби гостуването си на “Шамрок Роувърс” с 1:2, но въпреки това се класира за третия предварителен кръг на Шампионската лига след 3:0 в Разград преди седмица.

 “Орлите” губеха с 0:2 към края на реванша, но в добавеното време убиха надеждата на своя съперник с гол на Каули Оливейра. Почти цяло второ полувреме те бяха с човек по-малко заради червен картон.

Следващият съперник на българския шампион ще бъде “Динамо” (Загреб). Хърватите елиминираха “Шкупи” (Северна Македония) след успех с 1:0 като гости (2:2 в първия сблъсък). Българският шампион ще е домакин на първият мач а 2 август, а реваншът е седем дни по-късно.

“Шамрок” тръгна уверено и още в началните минути стигна до две прилични голови ситуации. “Лудогорец” отвърна с добра възможност пред Антон Недялков, чийто удар бе париран от Алън Манус.

В 21-ата минута Бърк стреля с глава, вратарят Серджио Пат отрази удара му с една ръка. Топката се върна в Аарън Грийн, който откри резултата.

До края на полувремето "Шамрок" на два пъти имаше добри възможности да стигне до удвояване на преднината си, но Грийн и Тауел пропуснаха.

На почивката Анте Шимунджа предприе две промени, заменяйки Кирил Десподов и Бърнард Текпетей, а на тяхно място в игра се появиха Рик Джонатан и Спас Делев. 

В 51-ата минута Мануел Шоу от “Лудогорец” си изкара втори жълт картон, след като фаулира Гари О'Нийл в центъра на терена и съдията Мареска от Италия го изгони.

Домакините опитаха да наложат натиск, но плахи опити на Лий Грейс и Тауел завършиха без успех. В 75-ата минута "Лудогорец" стигна до отлична възможност, но Алекс Сантана се размина с гола. Последва го и Рик Джонатан.

В заключителните минути стана интересно. В 88-ата минута Айдому Емаку отбеляза втори гол за “Шамрок” и върна надеждата на домакините за чудо. При още едно попадение, можеше да се стигне до продължения.

В първата минута на добавеното време обаче Каули Оливейра се разписа за “Лудогорец”, с което гарантира на тима си участие поне в групите на Лигата на конференциите.

Двубоят на "Тала Стейдиъм" бе наблюдаван от Стилиян Петров, както и от голмайстор №1 на Ейре Роби Кийн.