Честита Нова година, читатели на Клуб Z!

Пожелаваме ви да сте живи и здрави, да сте все така умни и остроумни, да продължавате да следите работата ни под лупа, защото вие сте най-точните ни редактори, критици и почитатели. И не забравяйте, че и през 2015-а Клуб Z ще продължи да работи единствено и само за вас – за да сте информирани обективно, за да тълкуваме за вас процесите в държавата и по света, за да ви помагаме да се ориентирате в сложната обстановка на съвременния глобален свят.

Без вас, от нас не би имало нужда!

Православната църква чества днес и Деня на Свети Василий Велики, по известен като Васильовден, Василовден, Василица, Василия, Сурваки, Сурва, Сурува, Суроздру.

Именници са Васил, Василка, Васила, Веселин, Веселина, Весела, Веска, Василена, Василиса, Вълко, Вълка, Вълкан и Вълкана. Честито!

Също днес отбелязваме Международния ден на молитвата за мир, обявен през 1967 г. От папа Павел Шести в рамките на католическата общност.

Светът празнува и Деня на световното семейство. Чества се от 2007 г. по инициатива на американската фондация „Световно семейство” с подкрепата на Конгреса на САЩ и на Общото събрание на ООН като ден на мира и разбирателството между хората и народите, за обединението на човечеството в едно световно семейство.

Нека видим в снимки какво още се е случило на днешния ден по света през годините.

Снимки БГНЕС, Уикипедия и архив