Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич призова привържениците за по-голяма подкрепа в предстоящия реванш срещу "Македония Гьорче Петров" от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Двубоят е утре от 20 часа на стадион „Българска армия“. Първият мач в Скопие завърши 0:0.

„И вчерашните мачове показаха, че в европейските клубни турнири няма фаворити. Играем на нашия стадион, пред нашите фенове и се надявам на добър резултат, който да ни класира напред. Имаме нужда от по-голяма подкрепа от феновете, защото тя ще даде енергия на футболистите да играят по-добре. С добра игра трябва да върнем запалянковците по трибуните“, каза Илич на брифинга преди мача.

От началото на сезона ЦСКА-София получава рехава подкрепа, тъй като голяма част от агитката бойкотира тима - в знак на протест срещу Гриша Ганчев, който вече няколко пъти бе призоваван да си тръгне.

Бойкотът бе обявен след поражението от "Левски" на финала за Купата. Преди два дни на ст. "Българска армия" и до кулата на "Литекс" до КАТ бяха поставени транспаранти с надписа "На всяка цена - вън от ЦСКА".

В състава на „червените“ няма нови проблеми с контузени. 

Илич е съгласен с мнението, че ЦСКА трябва да подобри играта в офанзивен план:

"ЦСКА трябва да създава много повече голови положения, работим на тренировките по този въпрос и се надявам това скоро да се види и по време на мачовете. Отново ще кажа, че съм доволен от желанието и енергията, която играчите показаха срещу Черно море, но съм недоволен от техническия брак, елементарно губим топката и после губим много енергия да си я върнем.

Туфегджич и Шопов са едни от най-техничните играчи, а загубиха много топки и трябва да намалят броя на грешките, защото това е важно за нашата игра.“

Националът Георги Йомов е напълно възстановен от контузия и утре може да се завърне в титулярния състав, добави сърбинът.