Един от големите въпроси това трансферно лято е къде ще играе Кристиано Роналдо. Още преди седмици се заговори, че той е поискал от “Манчестър Юнайтед” да бъде продаден, тъй като не е доволен от нивото на отбора.

Пожелал да е част от отбор, който се бори за титли и купи, играе му се в Шампионската лига, не в Лигата на конференциите.

Новият старши-треньор на “червените дяволи” Ерик тен Хаг заяви, че Роналдо не се продава, че влиза в неговите планове. Междувременно португалецът не започна подготовка с “Юнайтед” - по “лични причини”. Той има договор за още една година с манчестърци.

Стана ясно обаче, че мениджърът му Жорже Мендеш реално го предлага на големи клубове. Заговори се за интерес от страна на “Челси” и “Байерн” (за заместник на преминалия в “Барселона” Роберт Левандовски).

Те обаче се оттеглиха от надпреварата, ако въобще е имало такава - по-скоро не е имало. “Реал” отхвърли възможността да го върне, “Пари Сен Жермен” каза, че няма интерес. “Барселона” отвърна на спекулацията, че Мендеш го е предложил на “Камп Ноу” - №7 не пасва на идеологията на клуба и конкретно на плановете на треньора Шави Ернандес.

Нито един италиански гранд не проявява интерес - поне на този етап. Писанията за “Рома”, чийто треньор е Жозе Моуриньо, бързо бяха охладени.

Последното име, което се завъртя в медиите, бе “Атлетико” (Мадрид).

Последва опровержение, дошло късно снощи.

„Не знам кой измисли тази история за Роналдо и “Атлетико”. Това определено не е вярно. Практически невъзможно е Роналдо да премине в “Атлетико“, заяви президентът на клуба Енрике Сересо пред Partidazocope.

А потвърждение за обсъдена възможност за трансфер дойде от “Байерн”.

„Обсъдихме този въпрос, защото в противен случай нямаше да си вършим работата както трябва, заяви изпълнителният директор Оливер Кан пред в. “Билд”. - Аз лично смятам Кристиано Роналдо за един от най-великите футболисти на тази планета, но стигнахме до заключението, че въпреки уважението към Кристиано, той не би се вписал в нашата философия в настоящата ситуация.“

Вчера Роналдо и Мендеш имаха среща с Ерик Тен Хаг и шефове на изпадналия в криза гранд в базата на “Манчестър Юнайтед”. Според британски медии, там е присъствал и сър Алекс Фъргюсън.

Така и не стана ясно има ли резултат от този разговор - в каквато и да било посока. Никой не коментира.

Ситуацията е много интересна. Поне на пръв поглед изглежда, че никой гранд не иска Роналдо, който пък явно не иска да изпълни контракта си с “Юнайтед”. В други ситуации звездата е излизал публично и опровергавал определени информации, а сега мълчи.

До края на трансферния период има много време.