Посбръчканите крале на брилянтния роксаунд Def Leppard ще издадат новия си албум Diamond Star Halos на 27 май чрез UMe. Заглавието на творбата е вдъхновено от текста на песента на T.Rex - Bang a Gong (Get It On) от 1971.

Албумът ще съдържа 15 песни, написани дистанционно по време на пандемията, а в две от тях ще чуем и гост вокалите на Алисън Краус, пояснява Zroсk.bg.

Групата сподели първия сингъл от Diamond Star Halos. Песента Kick напълно отговаря на "американските" стандарти за добро настроение и може да я чуете тук:

Е, не - не е Hysteria... Петимата от Шефийлд отдвна са "американизирали" рока, който правят, но какво пък - не е задължителтно това да е лошо.

Иначе последният албум на групата озаглавен Def Leppard излезе през 2015 година. През 2018-та бандата пък сподели класическата коледна песен We All Need Christmas (ето - казахме ли ви!), както и кавър на бруталната класика Personal Jesus на Depeche Mode, част от компилацията The Story So Far - The Best Of.

Има и друга новина - след двугодишно отлагане заради пандемията, дългоочакваното турне на Def Leppard заедно с Motley Crue, Poison и Joan Jett and the Blackhearts ще започне на 16 юни в Атланта, САЩ.

Но пък ако искате да чуете брилянтно пеещ Джо Елиът от актуалните години, непременно обърнете внимание на тази all-star творба срещу зависимостите. 

Ето и пълния траклист на предстоящия албум Diamond Star Halos:

1. Take What You Want
2. Kick
3. Fire It Up
4. This Guitar (feat. Alison Krauss)
5. Sos Emergency
6. Liquid Dust
7. U Rok Mi
8. Goodbye For Good This Time
9. All We Need
10. Open Your Eyes
11. Gimme A Kiss
12. Angels (Can’t Help You Now)
13. Lifeless (feat. Alison Krauss)
14. Unbreakable
15. From Here To Eternity