Еврогастролите на "Ботев" (Пловдив) приключиха рано - още във втората квалификация на Лигата на конференциите. "Канарчетата" загубиха гостуването си на "Апоел" (Никозия) с 0:2 - такъв е и общият резултат в сблъсъка. 

Исам Шебак откри в добавеното време на първото полувреме и попадението се оказа от огромно значение за психологията на реванша в кипърската столица.

Вторият гол пак падна в края на срещата - дело на Йоргос Ефрем.

Така в пет официални мача от началото на сезона "Ботев" има четири загуби и едно равенство. "Жълто-черните" (тази вечер в различен екип) опитаха да се противопоставят, но се видя, че отстъпват.

“Апоел”, който преди дни привлече капитана на националите Георги Костадинов, бе решен да реши спора отрано, натисна и зареди голови ситуации. Домакините проявиха неточен мерник, а имаше и вратарски намеси.

В 27-ата минута играчите на Азрудин Валентич успяха да създадат своя първи шанс. Точукву Нади изрита топката от собствената половина, Емануел Току надбяга Хосе Анхел Креспо отдясно, навлезе в наказателното поле и стреля по диагонала с по-слабия си десен крак, но топката мина встрани от целта. 

Най-чистото положение за “Апоел” бе в 35-ата минута.

В първата минута от добавеното време Исам Шебак получи подаване от Димитрис Теодору на границата на наказателното поле, след което финтира Па Конате и стреля, топката се отклони от ръката на Виктор Генев и влетя неспасяемо във вратата на Хидайет Ханкич.

През второто полувреме “Ботев” опита да изнесе играта в противниковата половина и това отвори празни пространства в защитата на българския тим.

В 53-ата минута “Апоел” можеше да удвои аванса си. Джеймс Ето’о загуби, след което Димитрис Теодору спринтира по левия фланг, навлезе в наказателното поле и шутира, но ударът му мина встрани от вратата. 

В 74-ата минута „канарчетата“ успяха да разгърнат опасна атака, при която Дилан Мертенс намери с дълго подаване Мохамед Брахими, той свали с глава към влезлия като резерва Мартин Секулич, но от границата на наказателното поле хърватският нападател не успя да отправи удар. 

Три минути по-късно новото попълнение на “Ботев” опита да се реваншира с шут от дистанция, но изстрелът му мина покрай вратата. 

В третата минута от добавеното 6-минутно продължение резервата Йоргос Ефрем си спечели нарушение пред дъгата на наказателното поле на “Ботев”, след което той изпълни прекия свободен удар и не остави шансове на Ханкич - 2:0.

Така тимът от Никозия продължава напред към третия предварителен кръг, където ще срещне победителя от сблъсъка между “Осиек” (Хърватия) и “Кизилжар” (Казахстан).