Гръцката преса не пести критики към ПАОК след отпадането от “Левски” във втория квалификационен кръг в Лигата на конференциите.

Елиминацията е определена като "провал", "кошмар" и “катастрофа”, пише БТА.

"Черно-белите" от Солун стигнаха само до 1:1 в реванша на "Тумба" и след поражението с 0:2 в София седмица по-рано се простиха с надеждите за нов силен европейски сезон, след като през пролетта играха четвъртфинал в турнира.  

Гърция изживява крах в евротурнирите. Два дни по-рано “Олимпиакос” бе подложен на още по-голям срам в Шампионската лига, след като бе разгромен от “Макаби” (Хайфа) с 0:4 насред Пирея (1:1 седмица по-рано).

През миналата година “Олимпиакос” бе елиминиран от “Лудогорец”, така във втори пореден сезон български отбор изхвърля фаворизиран гръцки.

В медиите са изтъква, че футболистите на ПАОК са допуснали прекалено много грешки и в двата мача, които са натежали за крайния изход от сблъсъка.

"Катастрофално отпадане за "черно-белите", е заглавието в "Еникос".

"Огромен провал за ПАОК, който не успя дори да победи “Левски” и в реванша. След 1:1 отборът рано-рано е извън европейската орбита", допълва изданието.

"Онспортс" пък отбелязва, че всичко се е объркало за "черно-белите". 

"Кошмарна вечер и ПАОК каза сбогом на Европа", пише медията. 

"ПАОК приключи преди да е започнал", коментира СДНА.  

"Черна вечер за ПАОК. Без дисциплина, без игрови план, отборът беше елиминиран от Европа от “Левски”, който просто се защитаваше добре и се възползва от грешките и подаръците на "черно-белите" и в двата мача", допълват от изданието. 

"ПАОК не успя дори на "Тумба" и се прости с европейската си мечта още в началото. "Черно-белите" се бореха, но отново допуснаха грешки и нервност, а резултатът е елиминация от Левски във втория квалификацонен кръг на Лигата на конференциите", коментира АНТ1.