Най-известният бг блусар Васко Кръпката инициира провеждането на голям концерт, който да покаже, че в България има и хора против Путин и войната, които са "за" Украйна. Предлага той да се състои на любопитно място - пред президенството...

"... Да подсетим Президента и Премиера на Републиката, че няма място за шикалкавене и че НЕ трябва да има никакви про-руски и про-агресорски прояви, а трябва ясна про-натовска и про-европейска позиция на България и, че у нас има много хора, които са ЗА свободата на Украйна и ЗА спиране на агресора!!!", пише в познатия си емоционален стил музикантът.

Кръпката казва в профила си още:

"Сигурен съм, че пропутинистите не са повече, но умеят да се набиват на очи. Време е да покажем, че не сме малко!"

Той очаква само съдействие, идеи за тока и други организационни дейности. Като от своя страна обещава собствената си сцена с озвучаване и дори участници - явно "про боно". Васил Георгиев казва, че ще участват и осигурени от него украински музиканти.

"Може още тази неделя по обяд да направим як, огромен концерт!"

И още едно много важно условие:

"НО много е важно организаторът да не е от политическа партия!"

Сащо така от постиг на писателя Захари Карабашлиев се разбра, че на 20 март Кръпката е имал спонтанно "участие" в  Центъра "Отворени врати" в столичния жк "Младост".