Христо Йовов ще напусне поста спортен директор на „Левски“. Това сподели самият той днес след следобедната тренировка на „сините“. Бижутера също така каза, че е можел да напусне още преди месец, когато е подал оставка, но собственикът на клуба Тодор Батков не я е приел.

„Снощи Батков ми се обади да ми каже, че смята да ме освободи от поста спортен директор. Приех спокойно новината. Днес обаче разбрах от треньора (Тони Здравков – б.а.), че Батков си е променил решението. Така че ще чакам окончателното решение на собственика. В събота на стадиона ще има с един фен повече“, заяви Йовов.

Все още спортният директор на „Левски“ добави, че не е наясно какви са доводите на Батков да го освободи. Йовов каза, че се намира в добри отношения с Иво Тонев, с когото е станал добър приятел още при пристигането на бившия шеф на „Локомотив“ София на „Герена“.

„Христо Йовов е човек на „Левски“. Аз защитавам клуба. На правилните постове трябва да се назначат правилните хора, без заобикалки. Щом „Левски“ пада, значи и аз имам вина. Никога обаче не съм се месил в реденето на състава. Трябва да разберете важността на поста спортен директор.“

И добави: "Преди месец Батков ме убеди да остана в клуба. Може би това беше грешка от моя страна. Докато не се изчисти обстановката в „Левски“, аз няма как да работя в клуба. Просто няма как в една гнила обстановка отборът да върви.“

„Левски“ е над всичко, трябва да подкрепяме отбора. Съжалявам, че така се получи. Нека президентът да обясни какво се случва в клуба. И други хора ще напуснат. „Левски“ не се представя чак толкова зле. Бях се зарекъл да не правя компромиси със себе си, но вижте какво стана след само един“, каза още Йовов.

Както и самият собственик сподели преди няколко дни, в „Левски“ е батак. Остава обаче въпросът кой е отговорен за този батак и каква е формулата за излизане от него.