След двучасова битка с обрати, Григор Димитров успя да преодолее Адриан Манарино (Франция) - 6:1, 3:6, 7:5, на турнира ог ATP 500 във Вашингтон. В третия сет той губеше пробив, но в крайна сметка успя да вземе връх.

Първият сет не предвещаваше толкова дълъг и тежък двубой. Григор, който бе извън корта повече от месец заради получената контузия на “Уимбълдън”, даде само гейм на опонента си - негов стар познайник.

Във втората част Манарино се оттърси от грешките в първия, обратно - Димитров започна да ги прави. 67-ият в света проби в 8-ия гейм и поведе с 5:3. Малко след това сетовете бяха изравнени.

В третия мачът продължи в същото русло - с доста нервност и непредизвикани грешки в играта на Гришо. Манарино се възползва и отново се оказа с брейк напред - 2:1 и 3:1. Българинът и физически не изглеждаше напълно готов за битка, поне това издаваха реакциите му.

При 3:4 обаче той успя да върне пробива и изравни в решителен момент. Последва размяна, а при 6:5 Григор Димитров стигна до пробив на нула, с което си осигури участие в следващата фаза на надпреварата.

Негов съперник там ще е американецът Сабестиан Корда, който отстрани Себастиан Баес (Аржентина) с 6:1, 6:4.