Григор Димитров отпадна заради мускулна контузия на "Уимбълдън" в мач, който можеше да спечели. Той се отказа при 6:4 и 3:5 срещу американеца Стив Джонсън. 

Водеше със сет и играта му спореше. Във втория гейм на 2-ата част обаче Димитров изглежда получи травма при изпълнение на начален удар. Той загуби гейма, така резултатът стана 2:0 за американеца.

На корта дойде физиотерапевт и двубоят за кратко бе прекъснат. Григор опита да продължи и при 1:3 дори върна брейка, но малко след това се видя, че не може да се движи. 

В първия сет той взе подаването на своя опонент за 4:3 и не след дълго стигна до успех. Жалко, че по такъв начин приключи на тревата в "Ол Инглънд клъб". Мачът му трябваше да е снощи, но се забави и организаторите го преместиха за днес.

А след Марин Чилич вчера, и финалистът от миналогодишното издание на турнира Матео Беретини трябваше да си стегне багажа заради положителен тест за COVID-19.

Поставеният под номер 8 в схемата на турнира Беретини обяви новината в профила си в социалните мрежи.

„Имах грипоподобни симптоми и се изолирах в последните няколко дни. Въпреки че симптомите не бяха сериозни, реших, че е важно да направя нов тест тази сутрин, за да предпазя здравето и сигурността на колегите си и всички, заети с турнира, написа 26-годишният италиански тенисист. - Нямам думи да опиша изключително разочарование, което изпитвам. Мечтата ми тази година приключи, но ще се върна по-силен. Благодаря ви за подкрепата.“