Русия изненадващо е потвърдила кандидатурата си за домакинството на Европейските първенство па футбол през 2028-а и 2032 г., обяви УЕФА на официалния си сайт. Крайният срок за подаване на документите изтече вчера.

Кандидати за Евро 2028 са Англия, Северна Ирландия, Ейре, Шотландия и Уелс в обща кандидатура, а също така Русия и Турция в самостоятелни.

За финалите четири години по-късно остават Русия и Турция, а се присъединява Италия.

Решение ще бъде взето през септември догодина.

"Разбираме, че имаме минимални шансове, но сме длъжни да опитаме. Това не ни струва нищо", заяви президентът на Руския футболен съюз Александър Дюков пред медиите в родината си.

Минималните изисквания е страната (или страните) домакин да има 10 стадиона, като един от тях да е с капацитет от поне 60 000 зрители, а два да са с най-малко 50 000, съответно за финала и полуфиналите.

Днес са първите баражи за Мондиал 2022 в Европа

Руският футбол практически е в изолация, след като ФИФА и УЕФА извадиха всички отбори на страната - национални и клубни от турнирите си. Днес Сборная трябваше да приеме Полша в първи бараж от Зона Европа за Мондиал 2022 в Катар.

Полският тим продължава служебно и чака победителя от срещата Швеция - Чехия. Другите мачове от 21:45 часа са Португалия - Турция, Италия - Северна Македония и Уелс - Австрия, а двубоят Шотландия - Украйна е отложен.