Въпросът за предизборна коалиция между "Продължаваме промяната" и "Демократична България" все още не е изяснен. Това заяви бившият председател на Народното събрание и един от основателите на "Продължаваме промяната" Никола Минчев.

Такава коалиция бе предложена от страна на "Демократична България" с основната идея да се мобилизира електорат и  да се гарантира, че ГЕРБ няма да бъде първа политическа сила. Към момента социолозите дават малка разлика между ГЕРБ и "Продължаваме промяната", но партията на Бойко Борисов все пак е на първо място.

Минчев представлява "Продължаваме промяната" пред Софийски градски съд днес, където се проведе заседание за регистрация на организацията като партия. Прокуратурата нямаше възражения срещу вписването, очаква се съдът да се произнесе до две седмици.

Според Никола Минчев "не е казус" дали регистрацията ще е готова навреме за предстоящите избори. Причината е, че на предходните избори  са се явили с партньори, което според него няма да е проблем да се случи отново.

На въпрос за действията на служебното правителство по линия на газа Минчев изрази надежда това да не са подготвителни действия за връщане на договора с "Газпром", който руският държавен газов монопол "не искаше да изпълнява, както е договорено".

Решението на съда може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд, а цялата процедура отнема най-малко месец. "Продължаваме промяната" бе учредена в Пловдив на 15 април, а документи в СГС бяха подадени 13 юли.

Според хронограмата за вота на 2 октомври, публикувана от ЦИК, документи за регистрация на партиите и коалициите за изборите могат да се подават до 17:00 часа на 17 август.  

На миналите избори "Продължаваме промяната" се яви с регистрацията на други две формации.