Новият заместник министър на финансите, назначен днес със заповед на служебния премиер Гълъб Донев, е бил уволнен през 2007 година от Националната агенция по приходите заради съмнения в участие в схема за пране на пари. 

Свраков поема длъжността след обнародване в "Държавен вестник" и ще бъде заместник на Росица Велкова, която е служебен министър на финансите. Това е поредната рокада на новия кабинет, който ударно сменя кадри на бившите управляващи във всички нива на властта. 

Бърза справка в интернет показва, че новият зам.-министър е уволнен, заради предполагаемо участие в схема за данъчни измами. По онова време той е шеф на Дирекция "Обжалване и управление на изпълнението" в НАП. Тогава той подписва запоред, с която 1,2 млн. лв. трябва да се върнат в компания, която е част от официалния списък на МВР и прокуратурата за рискови фирми и връзки с подземния контингент. Според държавното обвинение, имало съмнения за участие в схема за пране на пари. 

Няма данни какво се е случило по-натам, но според справката, предоставена от МС, в следващите години той не е работил в държавната администрация. Бил е чат от частния сектор, работил в сферите на данъчното облагане и данъчното законодателство. 

Заедно с него, през 2007 г. заради същите съмнения са уволнени още шестима служители на НАП. Тогавашната шефка на Агенцията Мария Мургина казва, че се е наложило да освободи замесените, заради сигнал до прокуратурата и финансовия министър, който бил потвърден. Констатирани са слабости, съмнения за документи с невярно съдържание, липса на достатъчно доказателства за автентичност на подписи.