Хакерската група Anonymous започна да публикува данни, които е получила в резултат от проникването си в Централната банка на Русия. Хакерите съобщават за това в Туитър.

Още на 24 март те съобщиха, че са разбили базата данни на банката и анонсираха, че ще публикуват секретни документи. Вчера те изсипаха в мрежата 28 гигабайта информация.

Централната банка отрича взлома, пише "Коммерсант". 

На страницата The Black Rabbit World в Туитър хакерите съобщават, че са разпространили документите в "различни точки на мрежата".

"Ако бъдат подложени на цензура, ще ги пуснем на други места", добавят те.

Хакерите са записали обръщение към Владимир Путин. Те разказват за войната в Украйна, жертвите сред мирното население и подчертават: повече "нито една тайна не се намира в безопасност".

"Ние сме в твоя дворец, ние сме там, където ти ядеш, ние сме на масата ти, ние сме там, където ти спиш. Декларации, кореспонденция, търговски споразумения, подписани с други страни, тайните на твоите олигарси. Твоите конфиденциални видеа и приложенията, които ти използваш.

НАТО, Америка и ЕС са лъжци. Всички те са имали сделки на "затворени врати". Ние сме за невинните хора. Няма да допуснем война, експлоатация и несправедливост. Ние сме Anonymous. Ние сме легион", казва авторът на обръщението.

В края се подчертава, че "хората не трябва да се боят от своето правителство, правителствата трябва да се боят от своя народ."