Състав на Софийския градски съд се произнесе часове след единственото съдебно заседание за регистрацията на ПП "Български възход" на бившия служебен премиер Стефан Янев.

То беше по-рано днес.

СГС допуска вписване на "Български възход" в регистъра на политическите партии, съобщиха следобед оттам. Председател е Стефан Янев.

Днес в Търговско отделение съдебното заседание, необходимо за да се регистрира формацията, премина без никакви сътресения.

В съдебната зала адвокатите на бившия служебен премиер и настоящ партиен лидер заявиха, че поддържат молбата си за регистрация на неговата партия.

Те добавиха, че нямат допълнителни писмени доказателственви искания и настояха въз основа на подадената молба съдът да регистрира ПП "Български възход" за участие на изборите на 2 октомври. 

От прокуратурата, която също участва задължително в този тип производства, нямаха възражение по регистрацията на партията, както и не предявиха нови доказателствени искания.

След съдебното заседание адвокат Янита Тончева заяви, че е уверена, че съдът ще регистрира партията на Стефан Янев и няма притеснения за предстоящото решение на магистратите.

Това и стана - само за няколко часа. Хипотетично решението може да се протестира и обжалва пред ВКС в 7-дневен срок.