Общият резултат на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще е по-висок, ако двете формации се явят отделно на изборите. Това сочат данни от изследване на "Маркет линкс", съобщи бТВ.

Ако са в коалиция двете формации ще имат 26,2% от гласовете, което ги прави първа политическа сила, с около 4% повече от ГЕРБ. По отделно обаче "Продължаваме промяната" събира 19,1%. а "Демократична България" е с 8.3% или общо 27,4%

Подобни изчисления винаги крият риск от неточности, но според данните на "Маркет линкс" такова обединение едва ли ще повиши чувствително резултатите на двете формации.

От "Демократична България" отправиха предложение за общо явяване с "Продължаваме промяната". От партията на Кирил Петков и Асен Василев обаче все още не са дали отговор, като обясняват, че правят анализ точно на социологическите данни - как двете партии биха събрали по-висок резултат.

Подобно предложение "Демократична България" отправиха и на предишните парламентарни избори, но тогава то бе отклонено от "Продължаваме промяната".