Вчера стотици руски туристи на Кримския полуостров бяха изненадани неприятно от серия експлозии в близката самолетна база "Саки". Украинците успешно унищожиха поне осем руски бойни самолети с удара, а днес тяхното министерство на отбраната не пропусна да се пошегува със стресираните плажуващи.

"Освен ако не искат неприятно гореща лятна почивка, препоръчваме на нашите ценни руски гости да не посещават украински Крим. Защото никакво количество слънцезащитен крем няма да ги защити от вредните ефекти на пушенето в неразрешени зони", пишат от военното министерство.

И споделят клипче, в което подчертават, че въпреки ограниченията в пътуването, руснаците са имали други опции това лято - плажове в Дубай, Турция или Куба - но са избрали Крим. "Украински Крим", отбелязва видеото - "Голяма грешка". И после излъчва кадри на панирани руснаци, напускащи плажни тенти, и стресирана жена, обясняваща колко прекрасен е Крим и как не иска да си тръгва от него. Всичко това - на фона на приятна лятна песничка.