Автобус с деца от Република Сърбия, които се прибират от родното Черноморие, се е обърнал на км 216 по магистрала "Тракия" в посока София (на около 20 км от Стара Загора).

Тежкият инцидент е станал около 20 ч. 

Първоначалните данни са, че няма жертви, а само ранени. Те са както деца, така и възрастни.

Зам.-главният секретар на МВР Станимир Станев потвърди за случая. Според бТВ по-тежко пострадал е само един от възрастните.

При мокра настилка автобусът се е обърнал на една страна в канавката. Той е "изорал" десетки метри в банкета край пътя. Според зам.-главния секретар МПС-то се е движело нормално, но постепенно се е придвижило надясно извън платното и се е килнало в канавката. Според него възможни версии са умора на шофьора или техническа неизправност.

Сръбкиня от автобуса разказа пред медии какво е станало:

Групата се е връщала от фолклорен фестивал в Слънчев бряг. Шофьорът е почивал на "Лукойл" преди 10-ина км и е бил в добра кондиция. После обаче един от родителите на деца се е почувствал зле - задушавал се е и поискал да седне отпред до водача. Докато шофьорът опитвал да спусне дясната седалка до себе си, не е знаел как да направи това и е изгубил контрол.

В рейса са се возели 38 деца плюс 10 възрастни.

На мястото има линейки, полицейски и поне 5 пожарни екипи. Пострадали са извозени към УМБАЛ в областния център, както и към Нова Загора.

От болницата в Стара Загора заявиха, че при тях има 17 деца. Само един от възрастните е пострадал тежко и ще се наложи да му ампутират крака. Малчуганите са на възраст от 6 до 17 г., но повечето са с повърхностни рани - само три са с по-сериозни.

Магистралата е затворена между пътния възел при Нова Загора и при Стара Загора.