Соченият на шега за най-известния трол - Данчо Полицая, обяви, че влиза в политиката.

Този профил във фейсбук придоби национална известност, като обикаляше форумите на различни издания (включително Клуб Z) и пишеше предани и високопарни думи за визионерството, величието, честността и историческите заслуги на личността на Бойко Борисов и ГЕРБ.

Новият му пост от днес не е изключение:

"Винаги с гордост съм заявявал, че моят пример и пътеводна светлина в живота е личността на Генерал Бойко Борисов! Възхищавам му се още от времената, когато правителството на Негово Величество Цар Симеон Велики II го назначи за главен секретар на МВР, давайки му възможност да поведе смелите лъвове в униформи срещу мутрите и мафията и да наложи ред, законност и справедливост в обществото ни!

Безкомпримисната победа на г-н Борисов срещу организираната престъпност му спечелиха любовта на народа български и го превърнаха в най-обичания национален герой на нашето време! Високият интелектуален потенциал, мъжеството, честността и щедростта, с които Генерал Бойко Борисов изпъкваше сред останалите предопределиха съдбата му да се включи в политиката..." и т.н. пише Данчо Полицая.

Затова той обявява, че...

"... Вървейки смело по стъпките на моя вожд и учител – г-н Борисов, аз също не се поколебах да вляза в системата на МВР и да се изправя безстрашно на първа линия срещу задкулисието и мафията!"

Също така - вървейки по същите стъпки, Данчо Полицая решил да се включи в политиката:

"Безспорните ми успехи срещу организираната престъпност, дипломирането ми, като първенец на випуска в Академията на МВР и изключително аргументираните ми политически анализи ме превърнаха в всепризнат и обичан народен будител и ми дадоха още по-голяма увереност, че ако следвам добре отъпканата пътека (правописът тук е на автора, б.р.) , някой ден бих могъл да се доближа до величието на Генерал Бойко Борисов и да бъда един от най-достойните последователи на философията му!"

Затова шегаджийският (може би) профил обявява учредяването на „Мъжкари за Възраждане на Родината“ – МВР. Неговата скромна особа ще го оглави.

Неотдавна Данчо Полицая показа диплома от Академията на МВР в Симеоново. Факт е, че постът му бе именно в деня на официално връчване на дипломите на абсолвентите. 

Сега той обявява Общото събрание, на което ще се основе МВР, в... неделя, 21 август, в сградата на СДВР. Нищо, че тогава там има само дежурна част.

Разбира се, под фейсбук постовете на нашия "герой" понякога има и такива коментари - очевидно не разбрали целите на творчеството му:

ISTINSKITE POLICAI RABOTJAT , A NE PISAT CJAL DEN KATO TEB V FEISBUK !!!