Известният профил "Данчо Полицая" се извини на своите почитатели, че не е бил "особено активен през последните няколко месеца", а причината е: "че бях зает не само с оперативна дейност в защита на родината, но и с академична такава!".

Класическият трол-профил, който очевидно се стопанисва от някой с добро чвство за хумор, обикаляше редовно под статии в медиите и ръсеше коментари - бурно подкрепящи ГЕРБ, лично "генерал Бойко Борисов" и "г-н Иван Гешев".

Днес, снимайки дипломата си пред сградата на Академията в Симеоново (известна и като ВИПОНД - Висш институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност), Данчо Полицая отново е избухнал/а със забележитнелни откровения:

"Основната ми мотивация да се развивам научно и интелектуално в Академията на МВР са най-светлите, доблестни и обичани герои на нашето време – Генерал Бойко Борисов и г-н Иван Гешев! Г-н Борисов и г-н Гешев, които са най-успешните кадри на Академията проправиха пътя на много колеги, доказвайки безспорно, че школуваните в МВР сме категорично най-достойните и кадърни да управляват България! Благодаря сърдечно на Генерал Бойко Борисов и г-н Иван Гешев за вдъхновението, напътствията и съветите, които ми дават по пътя към новите висини и успехи, които ми предлага съдбата на български герой!...

... Перфектната научна и оперативна подготовка, която получих в Академията на МВР ме задължава да продължавам да вървя по стъпките на моите ментори – Генерал Бойко Борисов и г-н Иван Гешев и да не спирам да се боря, като лъв срещу статуквото, задкулисието и престъпността в България, но вече и от друга, по-висока трибуна!"

Иначе проста справка сочи, че фактът на дипломирането едва ли е лъжа и съвпада по време - дори се планира тържествено връчване на дипломите на студентите, придобили „бакалавър“ и „магистър“ в задочна форма на обучение във факултет „Полиция“ - на 7 юни. Може би Данчо Полицая ще е там.

"Една мечта се сбъдва, за да направи път на следващата!", малко енигматично завършва той/тя поста си.

Ето и целия текст:

"Вероятно сте забелязали, че не бях особено активен през последните няколко месеца, а причината е, че бях зает не само с оперативна дейност в защита на родината, но и с академична такава!
За мен е неописуемo щастие и огромна чест да бъда част от абсолвентите на випуск 2021/2022г., към най-елитното учебно заведение в Република България – Академията на МВР! Въпреки непрестанните смени на първа линия и неуморната битка, която водя срещу мафията и организираната престъпност, успях да завърша с пълно отличие, като първенец на випуска – докторска степен в специалност „Защита на националната сигурност“!

Основната ми мотивация да се развивам научно и интелектуално в Академията на МВР са най-светлите, доблестни и обичани герои на нашето време – Генерал Бойко Борисов и г-н Иван Гешев! Г-н Борисов и г-н Гешев, които са най-успешните кадри на Академията проправиха пътя на много колеги, доказвайки безспорно, че школуваните в МВР сме категорично най-достойните и кадърни да управляват България! Благодаря сърдечно на Генерал Бойко Борисов и г-н Иван Гешев за вдъхновението, напътствията и съветите, които ми дават по пътя към новите висини и успехи, които ми предлага съдбата на български герой! Възхищението, което те будят запали огъня в сърцата на много смели и интелигентни млади българи и ги накара сляпо да следват техните идеи и да се учат на мъдрост и държавност от най-великите ръководители в новата история на родината ни! Благодаря им, че с лекциите си и пламенните речи ни разкриха най-добре пазените тайни на световната наука и знание и ни подготвиха професионално, за да можем скоро да заемем заслуженото си важно място сред интелигенцията и цвета на нацията!

Перфектната научна и оперативна подготовка, която получих в Академията на МВР ме задължава да продължавам да вървя по стъпките на моите ментори – Генерал Бойко Борисов и г-н Иван Гешев и да не спирам да се боря, като лъв срещу статуквото, задкулисието и престъпността в България, но вече и от друга, по-висока трибуна!
Една мечта се сбъдва, за да направи път на следващата!"