Деветнайсетгодишен младеж изгуби контрол над колата си, премина през мантинелата и се удари в автомобил, управляван от 55-годишна жена. Зрелищната катастрофа, за която разказаха зрители на Нова тв, е от Видин, и то посред бял ден.

На видеото ясно се вижда, че вследствие на "вещото" му управление колата вече се върти безконтролно, когато връхлита мантинелата. Разрушава я, носейки се "напред с вратите" и удря зверски дамата в насрещното платно, като вече се е обърнала на таван. Отделна тема е, че двата платна на въпросния бул. "Панония" са отделени само с леки "парапети" - каквито се ползват най-често за преграждане на масови събития, а не и с еластична ограда - мантинела.

Оказва се, че само минути преди инцидента младежът е регистрирал автомобила си в КАТ. На задната седалка е имало две деца - негови авери.

„Към момента е установено, че 19-годишният водач се е движил с много висока скорост. В автомобила му са се возили две момчета – на 16 и 17 г.”, заяви Райна Петрова - прокурор в Районна прокуратура-Видин.

„16-годишното момче е с фрактура на ключицата. Жената е с фрактура на едното бедро. 19-годишният водач и другото момче са без сериозни наранявания”, каза още тя.

Прокурорката казва, че младежът шофира с германска книжка, като е правоспособен от края на 2020 г. Досега имал само един фиш.

„Много често по този булевард се кара с висока скорост. За да се спре, това трябва да се сложат камери”, коментира пред медията Владимир Василев, който е свидетел на случилото се.

Само преди дни 20-годишен водач не порше изгуби контрол, излетя от пътя край курорта Варвара, напълно смля едната кола и се спря до втората на група младежи, отбили да погледат морето. По чудо няма жертви и пострадали.