Прокуратурата дава на съд забележителен водач, който пиян с 3.2 промила е правил каскади в София, като се блъснал в знак, фучал в насрещното по бул. „Ботевградско шосе", влетял в бензиностанция през изхода й и т.н.

36-годишният Н.Х. с Мерцедес отива на съд освен по члена за управление на МПС с над 1.2 и за хулиганство. Случката е от 2 декември 2021 г.

А описани, изпълненията на пътния джигит изглеждат така:

"... поради несъобразена скорост с пътните условия, реализирал ПТП в пътен знак, след което продължил движение по бул. „Ботевградско шосе“ с посока на движение от улица „Батарея“ към бул. „Владимир Вазов“ в лентата, предназначена за насрещно движение, навлязъл на паркинга на бензиностанция през нейния изход, с което създал опасност за сигурността и живота на останалите участници в движението.

Полицаи забелязали действията на Н.Х., видели, че е неадекватен и поискали да му направят тест с „Дрегер“, който той отказал. След това го придружили до болница, където дал проба за изследване. Резултатите отчели, че Н.Х. е шофирал с концентрация на алкохол над 1,2 на хиляда, а именно – 3,20 на хиляда."

Ето и съобщението на Софийската районна прокуратура:

Софийска районна прокуратура предаде на съд мъж за шофиране след употреба на алкохол и извършени хулигански действия

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 36-годишен мъж, шофирал след употреба на алкохол и извършил хулигански действия.

На 02.12.2021 г. около 20,50 часа в гр. София, обвиняемият Н.Х. шофирал лек  автомобил „Мерцедес“, когато извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – поради несъобразена скорост с пътните условия, реализирал ПТП в пътен знак, след което продължил движение по бул. „Ботевградско шосе“ с посока на движение от улица „Батарея“ към бул. „Владимир Вазов“ в лентата, предназначена за насрещно движение, навлязъл на паркинга на бензиностанция през нейния изход, с което създал опасност за сигурността и живота на останалите участници в движението. Полицаи забелязали действията на Н.Х., видели, че е неадекватен и поискали да му направят тест с „Дрегер“, който той отказал. След това го придружили до болница, където дал проба за изследване. Резултатите отчели, че Н.Х. е шофирал с концентрация на алкохол над 1,2 на хиляда, а именно – 3,20 на хиляда.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 325, ал. 3 вр. ал. 1 от НК и по чл. 343б, ал. 1 от НК. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи.

Предстои делото срещу Н.Х. да продължи в Софийски районен съд.