"Манчестър Сити" взе минимален аванс в четвъртфиналния сблъсък с "Атлетико" (Мадрид) в Шампионската лига - 1:0 в първия двубой на английска земя.

Кевин де Бройне отбеляза единствения гол в 70-ата минута.

"Ливърпул" пък мисли вече за полуфиналите след 3:1 като гост на "Бенфика".

Двубоят на стадион "Етихад" премина според очакванията - "Сити" владееше топката и имаше инициативата, докато "дюшекчиите" се бранеха и разчитаха на контри, като първата им мисъл бе да не допуснат гол.

Преди почивката шампионът на Англия не намери решение как да матира своя съперник. Головите атаки не бяха много, домакините имаха претенции за дузпа при единоборство срещу Кевин де Бройне.

След почивката натискът на "Сити" се засили, а започна да става и по-ефективен. За това помогна влизането в игра на Фил Фодън. В 70-ата минута той изработи ситуацията, при която Де Бройне откри - 1:0.

Малко след това белгиецът имаше възможност да удвои, но защитник пресече топката при удара му към опразнената врата.

До края "гражданите" имаха още няколко възможности, но резултатът остана непроменен. Което оставя шансове и за "Атлетико", още повече вече няма правило за гол на чужд терен.

"Ливърпул" показа класа и срази "Бенфика" на "Луш", така приказката на лисабонските "орли" в Шампионската лига изглежда е към своя край. 

Ибрахима Конате откри в 17-ата, а в 34-ата Садио Мане удвои. Дарвин Нунес намали в 49-ата след грешка на Конате. В 87-ата Луис Диас направи победата на "Ливърпул" доста комфортна.

В сряда са мачовете "Челси" - "Реал" (Мадрид) и "Виляреал" - "Байерн" (Мюнхен).

А в неделя има шампионски спор в Англия - "Манчестър Сити" посреща "Ливърпул", водейки с точка пред големия си съперник за титлата.