Константин Папазов е подал оставка като член на Надзорния съвет на “Левски” по време на вчерашната среща на ръководството на клуба, спонсора “Палмс бет” и привърженици в столичен хотел.

Тя бе определена като “съдбовна” за бъдещето на "Левски", който продължава да има тежки дългове и съответно финансови проблеми, а издръжката идва основно от привържениците и “Палмс бет”.

Папазов написа следното във Фейсбук, запазваме оригиналния правопис:

“Подадох оставка  от Надзорния съвет. Собственика трябва да реши дали ще я приеме. Бях принуден да взема това решение под натиск. Мисля, че ако аз съм проблема, това е най-лесното решение за мен. Винаги съм работил с любов за ЛЕВСКИ и абсолютно безкористно!

Горд съм, че преди малко повече от две години бях в основата ЛЕВСКИ да си възстанови своята автентичност. Година по-късно да намери подкрепата на генералния спонсор PALMS BET! Само ЛЕВСКИ за всички истински и безкористни ЛЕВСКАРИ! Завинаги един от ВАС!!!”

Снощи участниците в сбирката отказаха коментар - Наско Сираков, директорът Ивайло Ивков, Даниел Боримиров, старши треньорът Станимир Стоилов, финансовите благодетели, начело с шефа на хазартната компания Мило Борисов, представителите на организираните привърженици…

Но неофициално някои от тях казаха, че се е стигнало до спорове на висок тон. Най-тежки реплики са разменили Стоилов и Папазов. Баскетболният специалист е критикуван от привържениците и от Станимир Стоилов за разваления договор за екипировка с италианската фирма “Макрон”.

Тя осъди “сините” за над 100 хиляди лева, след като по идея на Папазов “Левски” скъса договор и я смени с “Хома”, чиито представители в България са приближени на Тити. Той пое отговорност, но не е ясно дали я е възстановил.

Ако се вярва на привържениците, а и се съди по фактите - не.

В същото време “Левски” от месеци не е плащал на НАП, като дълговете му към данъчните клонят към 10 милиона лева. Предстоят преговори, а доскоро клубът плащаше месечни вноски по силата на договор за разсрочване на задълженията. Предишното ръководство на НАП заяви, че за момента "си затваря очите", но това не можело да продължава вечно.

По информация на Клуб Z не всичко е наред също между спортно-техническото ръководство и спонсора. Станимир Стоилов настоява редовно да се плащат заплати и да се запази скелета на отбора, като се привличат и нови играчи, за да бъде конкурентен.

Но на срещата е изказано становище (не че този извод е изненада), че за да оцелее, “Левски” трябва да продава футболисти. С отпадането от Лигата на конференциите още преди плейофа за групите, клубът се лиши от по-сериозни приходи.

Доста по-оптимистично на процесите гледа иконимистът Петър Ганев, също член на Надзорния съвет.

Той заяви следното във Фейсбук:

“Днес (вчера, бел. ред.) се проведе дълга, откровена и отдавна чакана среща за бъдещето на "Левски".

Клуб, привърженици и спонсор поставиха всички проблеми на масата, потърсиха възможни решения и дадоха началото на процес, който цели пълното оздравяване на любимия клуб.

Вярвам, че всички замесени страни оценяват отговорността "Левски" да продължи развитието си в правилната посока. Затова и няма “лавина” от коментари и изказвания непосредствено след срещата. Предстои много работа.”