"Това решение е взето на една оргия, с много уиски, бяло вино, пици на кристали. С единствената задача да ме извлекат пред децата с белезници".

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Така той коментира решението на съда на втора инстанция, според което арестът му е незаконен.

"Само мога да благодаря на хората, които на две инстанции са взели това решение. Знаели са, че извършват незаконни действия. Точно тези хора, които видно са корумпирани, са се захванали да правят съдебна реформа. И да искат техният сатрап да е едноличен господар в КПКОНПИ. Викани са полицаите да пишат, знаейки, че е незаконно. Разхвърляха всичко, на децата креватите, и не намериха нищо", каза още Борисов.

И допълни, че за "оргията" са му разказали хора, които са се осмелили да го направят, след като правителството е паднало.

"Българинът е много страхлив. Но като паднат - разказват.  Пици с кристали, малини, бяло вино, ресторанти за хранене. Царете мислят там, че ще стоят. Как да ида да си съдя държавата", каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че бившият енергиен министър Александър Николов не е отрекъл, че България е купувала руски газ след спирането на доставките от "Газпром".

От ГЕРБ раздадоха фактури, според които сме купували газ през посредници, които са собственост на "Газпром". Борисов заяви, че същата схема има и за "Лукойл".

Той изтъкна, че от служебното правителство са разкрили данни, според които почивните бази на МВР са се ползвали за частни партита. А пощите са били хакнати в интерес на една куриерска фирма.

Борисов попита медиите защо не се интересуват от тези разкрития.

"Как па един въпрос немА?  Някой е хакнал, за да се облагодетелства русенската партийна организация на промяната. Не ви ли е интересно, не предизвиква ли въпроси". попита Борисов.

А що се отнася до страховете, че няма да има достатъчно газ за зимата и сътветно ще бъде студено, както и ще сме с по-ниска лична хигиена, той заяви:

"Ще се върнем във времето на моето детство, когато се ходеше само в неделя на баня. За промяната и такива може да се намерят".

Газът, който "Продължаваме Промяната" са купували до последния си ден в управлението, е през дъщерна румънска компания на "Газпром" - WIEE. Това обяви Делян Добрев. По време на брифинга от ГЕРБ предоставиха фактури за извършени плащания през румънска дъщерна компания на "Газпром" - WIEE. Една от фактурите е на стойност 27 509 400,00 - за периода 1 - 31 юли 2022 г. 

Добрев обясни, че "Булгаргаз" купува от WIЕE Румъния на цена от 110 евро, а България има договор с компанията майка "Газпром" за доставка на газ на цена от 86 евро.

Добрев съобщи, че са внесли сигнал в МВР и ДАНС за въпросните действия и добави, че "Продължаваме Промяната" трябва да дадат отговор на въпрос, защо вместо за 86 евро са купували газ от румънската дъщерна компания на "Газпром" на 110 евро.

Добрев коментира още, че от разликата в размер на 28 процента между двете цени 110 евро и 86 евро печелят офшорките на "Промяната" и самият "Газпром". 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че най-изгодното правителство в полза на Русия е това на Кирил Петков.