Константин Папазов-Тити излезе с позиция във Фейсбук, в която обясни своята гледна точка за събитията, довели до оставката му като член на Надзорния съвет на "Левски". Това стана във вторник привечер на среща между ръководството на "сините", спонсора и организираните привърженици.

На първо място става въпрос за прословутата неустойка от над 100 хиляди лева, на която клубът бе осъден заради прекратения договор за екипировка с италианската фирма "Макрон". Това се случи преди две години и тогава Тити публично гарантира, че лично ще понесе последствията, ако "Левски" загуби делото. 

С днешна дата обаче това не е станало, поради което и на срещата Папазов е бил атакуван словесно от Станимир Стоилов. Сега баскетболният специалист заявява, че търси "заем, кредит", за да осигури и плати парите. Разчита това да стане до мача за Суперкупата "Лудогорец" - "Левски" на 1 септември от 20 ч. на националния стадион.

Излиза, че клубът бил принуден да скъса контракта след обаждане от... Любо Младежа (популярен фен, бел. ред.), който предупредил за намеса на друг човек.

Още нещо - Папазов успял, с помощта на свои "контакти" в Гърция, да прекрати договора на аржентинеца Франко Мазурек без да се налага носителите на Купата да му плащат, а иначе трябвало да се бръкнат с над 1 милион лева.

Ето цялото изявление на бившия кандидат за кмет на София, без редакторска намеса:

Благодаря за подкрепата на всички, които писаха и ми се обадиха. Не се сърдя на всички, които ме оплюха. Единственото нещо на света, което не може да бъде победено това е истината. Ще се наложи да я кажа и да приключат веднъж завинаги всички спекулации по темата.

На 09.06. 2020 преди мача с Локомотив Пловдив Любо Младежа ми се обади и категорично забрани и ни накара да прекратим договора с Макрон. Прави му чест, че никога не е отричал това.  Причината беше съмнението, че Христо Василев- Плебея е замесен и има интереси в този договор.

Договорът е бил подписан през декември 2019 от предишното ръководство, но никой не го е оспорил тогава. Допуснах огромна грешка, че не послушах Павел Колев  и отидох да защитавам позицията на клуба в студиото на Спортал.

Там бях провокиран, ИЗЛОЖИХ се. Обещах, че няма да ощетя клуба. Език,  мой враг мой. До мача за Суперкупата    ще платя парите, търся заем, кредит. Няма да оставя да ми петнят  името.

За всички, които питат какво,  съм направил за Левски,  ще отговоря следното. Преди 26 месеца лично аз, сам с мои контакти в Гърция и с огромен късмет,  успях да прекратя договора на Мазурек без едно евро неустойка за клуба. Сумата, която имаше да получава до края на договора му беше 564 000 евро. Знаете колко струваха  на клуба неустойките на Хубчев и компания, и Насиру. Смятям, че постъпката ми е била нещо нормално и не е било необходимо да се фукам с нея.  Сега просто се налага да си пазя честта.

Големият проблем и злобата към мен започна от мига, в  който Наско Сираков обяви, че 35% от акциите  ще даде на мен. Негово лично искрено решение от сърце. Той знаеше, колко безсънни нощи и колко разговори сме водили с него, за да спасим Левски. Заедно с още 10-ина човека от фенските организации и разбира се Павел Колев.

Вярвам, че до 1.09.2022 ще успея, за да мога да седна на стадиона и изгледам дай Боже поредната прекрасна синя вечер. Само ЛЕВСКИ, за всички истински и безкористни ЛЕВСКАРИ!!!!