"Лудогорец" изтегли трудни съперници в група С на Лига Европа - жребият отреди на единствения ни представител в тази фаза на евротурнирите "Рома", "Бетис" (Севиля) и ХИК "Хелзинки". 

Жозе Моуриньо отново се завръща в България, страната ни се превръща в абонамент за него. Той игра с "Тотнъм" срещу "Локомотив" (Пловдив) и "Лудогорец", с "Рома" срещу ЦСКА-София през миналия сезон, а някога и с "Челси" срещу "Левски".

Българи му се изпречват за трети пореден сезон. През миналия той стана първият носител на отличието в Лигата на конференции с римските "вълци".

"Бетис" досега не е играл срещу български отбор официално. През миналия сезон андалусийците достигнаха до осминафиналите в Лига Европа, където бяха елиминирани от бъдещия носител на трофея "Айнтрахт" (Франкфурт).

Финландският ХИК Хелзинки ще играе за втора поредна година в групова фаза на ЕКТ. Досега тимът от Хелзинки е срещал само веднъж български съперник - през сезон 2016/2017, когато елиминира "Берое" с общ резултат 2:1 във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

До момента "Лудогорец" не е срещал нито веднъж тези съперници.

Като най-любопитни от останалите групи изглеждат "А" и "Е". В първата лидерът във Висшата лига "Арсенал" попадна заедно с нидерландския ПСВ "Айндховен", норвежкия "Бодьо Глимт" и швейцарския "Цюрих". В "Е" "Манчестър Юнайтед" се събра с испанския "Реал Сосиедад", молдовския "Шериф" (Тираспол) и кипърския "Омония" (Никозия).

Първите мачове са на 8 септември, като допълнително ще бъде обявена програмата.