"Лудогорец" е в групите на Лига Европа, след като води 120-минутна битка и избегна срамно отпадане срещу по-скромния като опит и финанси "Жалгирис" (Литва).

Резултатът в реванша е 3:3 след продължения (3:2 за литовците в редовното време, 1:0 за "орлите" в Разград). Спасителното равенство дойде от дузпа в последната минута - вече се очертаваха 11-метрови удари. 

Домакините откриха още в 20-ата секунда - чрез Фабиен Оурега, а това ще остане сред най-бързите голове в евротурнирите този сезон. И не само. Попадението отрезви "зелените".

Игор Тиаго изравни в 8-ата, но още в 15-ата Оливер Буф върна аванса на литовците. 

В 57-ата Тисера изравни, след като бе изведен на чиста позиция и пръв стигна до топката. "Лудогорец" отново обаче не задържа дълго добрия резултат. 

Шест минути по-късно Рубен Оливейра пак изравни общия резултат с удар от границата на наказателното поле.

Стигна се до продължения - вече не важи правилото за гол на чужд терен. 

В 118-ата минута "Лудогорец" получи дузпа - точно преди дузпите! В 120-ата Оливие Вердон хладнокръвно реализира, така "орлите" си осигуриха шесто поредно участие в групите на Лига Европа и общо седмо. В самия край "Жалгирис" изтърва ситуация за 4:3.

Българските шампиони бяха без двама от най-важните си футболисти - Кирил Десподов, който е наказан, и Игор Пластун. Най-добрият им плеймейкър Каули Оливейра пък не е напълно възстановен и влезе през второто полувреме.

Като цяло играта на отбора на Анте Шимунджа не беше никак впечатляваща, а трите гола във вратата им показаха сериозни пробойни в отбраната.

Фактът, че срещата се игра на изкуствен терен не може да е оправдание, "Лудогорец" има подобни на своята база и се предполага, че поне е тренирал в такива условия.

На този стадион миналата есен националите ни бяха бити от Литва с 1:3, сега бе избегнат нов крах.

Жребият за груповата фаза на втория по сила турнир е в петък.