Близо денонощие, след като оперната прима Александрина Пендачанска обяви, че напуска Обществения съвет на Българското национално радио (БНР) с мотива, че водещият Петър Волгин "злоупотребява с ефира на обществената медия", а "неговите предавания са се превърнали в канал за разпространение на дезинформация и фалшиви новини, от които се провежда откровена пропутинска, антиевропейска и антиевроатлантическа пропаганда", Волгин реши да контраатакува. В пост във фейсбук профила си той определя примата с ироничното "певицата Пендачанска", която "славоукраинствала".

"Певицата Пендачанска не различава лъжата от истината, но за сметка на това иска да е винаги близка с властта", обвинява Волгин и продължава:

"Певицата Пендачанска не разбира от медии. А явно няма никакво желание да се учи. И наистина се чудя как се е озовала в Обществения съвет на БНР. С какво е допринесла за просперитета на националното радио?".

След което публикува дълъг цитат от собствената си книга, която в момента е на пазара и завършва със:

"Певицата Пендачанска е от хората, които говорят единствено неща, удобни за ушите на властта. На всяка власт. Българска и чужда. Пендачанска е от хората, които искат да забранят всяко различно мнение. Надявам се да не им позволим да направят това."

А междувременно, както Клуб Z писа, ръководството на радиото дискутира дали да го накаже дисциплинарно за разпространение на дезинформация.

Поводът за поредното обществено недоволство срещу водещия на предаването "Политически НЕкоректно" стана вчерашното му интервю с лидера на считаната за русофилска партия "Възраждане" Костадин Костадинов. В началото на разговора водещият заяви, че иска да започне с "тази информация, която я има вече из всички български интернет сайтове", като посочи, че това е "единствено информация от руска страна, от руските агенции", а именно - "че бойците от батальона "Азов" в обсадения Мариупол са задържали два кораба, единият е корабът "Царевна", където се намират българските моряци". 

Ето и пълния текст на публикацията на Волгин за "певицата Пендачанска":

Разбирам, че певицата Пендачанска била недоволна от моята работа. Няма нищо странно в това някой да харесва или не друг човек, да има положително или отрицателно мнение за него. Проблемът идва тогава, когато нехаресващият си служи с лъжи и манипулация. Когато няма никаква представа от работата на хората, които критикува. Певицата Пендачанска не разбира от медии. А явно няма никакво желание да се учи. И наистина се чудя как се е озовала в Обществения съвет на БНР. С какво е допринесла за просперитета на националното радио? В писанията, обясняващи оставката й от този съвет, има много твърдения по мой адрес, но няма нито една истина.

Певицата Пендачанска не различава лъжата от истината, но за сметка на това иска да е винаги близка с властта. Помня я как обожаваше Иван Костов, когато неговото СДС управляваше България. После певицата Пендачанска се прехласваше по Христо Иванов, когато неговото ДБ или, както се казваше въпросното нещо по онова време, предстоеше да влезе във властта. А сега е влюбена в управляващите от ПП. Освен това не спира да „славоукраинства“. Явно,за да бъде в съзвучие с Генералната линия. Често съм се срещал с подобни „творци и интелектуалци“ и ето как съм ги описал в моята книга „Живот в радиото“:

„Това са личности, които оцеляват при всички режими и във всички условия! Не само оцеляват. Те благоденстват и просперират. Хвалят настоящите управляващи, само за да започнат да ги ругаят след падането им от власт. А най-интересното е, че никой не може да ги помръдне от моралните пиедестали, върху които сами са се покатерили. И ако само се опиташ да им припомниш предишното блюдолизнечене, моментално ще те обявят за рушител на културната традиция. Основният момент в тази традиция е, че т.нар. „творци“ и „интелектуалци“ са изпитвали огромно удоволствие от близостта си с властта.“ 

Певицата Пендачанска е от хората, които говорят единствено неща, удобни за ушите на властта. На всяка власт. Българска и чужда. Пендачанска е от хората, които искат да забранят всяко различно мнение. Надявам се да не им позволим да направят това.