"Като ви дадат социолозите данни за "Продължаваме промяната", добавете още 10% и ще получите резултата".

Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев пред БНТ, където гостуваха двамата с другия съпредседател Кирил Петков. Така Василев коментира факта, че според социолозите ГЕРБ и "Продължаваме промяната" имат близък резултат. Според него на предишните избори социолозите са давали 16% на партията, а тя е получила 25%.

В разговора бяха повторени всички основни теми - успехите на правителството на Петков и борбата срещу корупцията и мафията.

"Нашето правителство направи една първа стъпка", каза Петков.

Той припомни казуса с ГКПП "Капитан Андреево".

"За 7 месеца направихме една много добра първа стъпка. Дупката е огромна частните интереси са били много, ще трябва още доста", каза Петков.

За ареста на Бойко Борисов той заяви, че срещу лидера на ГЕРБ има много събрани факти и доказателства.

"Въпросът е на съдебната ни система. Всеки в България, който е извършил престъпление, ще трябва да върви към истинско правосъдие", каза Петков.

По темата с газовите доставки той припомни, че неговото правителство е успяло да осигури газ, след като "Газпром" е спрял да си изпълнява договора с България. Според Петков в правителството на Гърция били учудени, че в момента България "няма истински ентусиазъм за вземане на слотове в гръцките пристанища".

За бензина Петков припомни, че КЗК трябва да следи дали отстъпката, която е гласувана, се изпълнява. А тя все още е от хора на ГЕРБ.

"Да попитат своите кадри защо не правят нищо за бензиностанциите", каза Петков.

Той заяви, че при следващо негово управление минималната работна заплата ще стане 50% от средната. Припомни за увеличението на пенсиите, за безплатните детски градини и др.

След 7 месеца Петков бил наясно "къде са възловите точки за тази промяна". Той нарече Слави Трифонов "човек от прехода" и "троянски кон на мафията".

На въпрос защо бивши депутати от "Има такъв народ" сега са в листите на "Продължаваме промяната" Петков отговори, че те са ги подкрепили в най-тежкя момент. И е получил подкрепа за тяхното включване от граждани на Плевен, с които разговарял на улицата.

"Заедно ще решим, след изборите. Независимо кой от нас е ще си свършим работата".

Така Петков отговори на въпрос кой ще бъде премиер ако партията съставя правителство.

"Миналият път г-н Борисов беше абсолютно пенсиниран от Ицо Хазарта".

Това бе отговорът му на въпрос защо Ицо Хазарта отново е издигнат в 25 район на София, където обикновено се кандидатират лидерите.

Василев разкритикува служебното правителство за това, че не е довършило сделката за 7-те танкера.

"Щяхме да сме си хванали питомното, вместо сега да гоним дивото", заяви той.

Той отхвърли обвиненията на ГЕРБ, че сме купували по-скъп газ от посредници, вместо от "Газпром", като заяви, че цената на руската компания зависи от борсата и тя е била висока.

"Стига да започне "Газпром" да си изпълнява договора към България".

Така Василев отговори на въпрос дали България трябва да поднови отношения с "Газпром".

По темата за "Лукойл" и за горивата той заяви, че цените на бензина у нас са същите като в Унгария. Петков припомни, че дерогацията, договорена от България, започва от 5 декември.

"Ако има възможност да бъде свалена цената Орбан щеше да я свали", каза Василев.

Той заяви, че има "набор от сайтове", който очерня всеки, "за да не се допускат нови хора в политиката".

"Българските граждани да отговорят дали му е рано да се пенсионира на Борисов", каза още Василев.