"Локомотив" (Пловдив) представи новия старши треньор на тима Александър Томаш. Той замени на поста подалия оставка Александър Тунчев. Срещу ЦСКА-София тимът бе воден от клубното величие Христо Колев-Бащата.

"Разговаряхме една седмица с двама представители на клуба. Много лесно се разбрахме, защото амбициите ни съвпадат. Заедно ще вървим нагоре. "Локомотив" вдигна доста нивото в последните години и няма да е лесно, но не се притеснявам. Аз и моят екип сме отдадени изцяло на каузата на "Локомотив", каза Томаш на пресконференция.

Той добави, че ръководството на клуба, което е ново на практика, след като преди дни стана ясно, че Христо Крушарски се оттегля, имало за цел Локо да стане отбор на средноевропейско ниво. Стъпка по стъпка нещата щели да се получат.

"Аз съм романтичен треньор. Предпочитам моят отбор да притежава топката и да атакува. В 90 процента от мачовете искам да бъдем доминиращият отбор на терена", каза още бившият наставник на "Банско", "Верея", "Берое" и "Етър".

В екипа на новия треньор влизат добре познатите му помощници Константин Мирчев и Тодор Кючуков.

"Новите собственици ми предложиха 5 или 7 години договор. Но на този етап подписахме двегодишен договор да видим дали ще си паснем", каза Томаш.