Формацията "Ние идваме!" на Николай Хаджигенов и Арман Бабикян се отказва от участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори, обявиха те в позиция до медиите.

Формацията, заедно с мандатоносителя си Единна народна партия, ще изтегли документите от Централната избирателна комисия.

"Това е трудно решение за нас и за хилядите ни поддръжници. Въпреки това го смятаме за правилно, защото за четвърти път не се постигна обединение на силите, които наистина търсят промяна, правосъдна реформа и модернизация", мотивират се Хаджигенов и Бабикян.

Според тях присъствието в политиката има смисъл, когато можеш да изпълниш обещаното, а не "просто да пребиваваш в нея".

"Когато ни показват, че верни, но безполезни хора са по-важни от активни и непреклонни, то няма смисъл да се повтаря един и същи неуспешен модел. Айнщайн е казал: Лудост е да правиш едно и също нещо отново и отново, и да очакваш различни резултати", отбелязват от формацията.

И подчертават, че не желаят "граждани с общи мечти за България" да бъдат противопоставяни и да се съревновават в момента, в който е заплашена независимостта и евроатлантическата ориентация на страната. Затова започват работа за следващия вот.

"Ние идваме!" се регистрираха за изборите само преди седмица. Миналата година заедно с Мая Манолова те успяха да минат бариерата на вота през юли, но събраха едва половината гласове на следващите избори през ноември и не влязоха в последното 47-мо Народно събрание.

Наскоро и Татяна Дончева и нейното "Движение 21" се отказаха от явяване на изборите, с тезата, че скоро ще има други - а самата Дончева обяви, че ще прави нова лявоцентристка формация, където имало "дупка" в българската политика.