Нападателят на "Барселона" Пиер-Емерик Обамеянг стана жертва на въоръжен грабеж в дома си в нощта на неделя срещу понеделник, съобщи испанския вестник "Ел Паис", цитиран от БТА.

Полицията в града обяви, че четирима въоръжени мъже са влезли в къщата на футболиста в Кастелдефелс - в близост до Барселона, през градината. 

Нахлулите мъже са заплашили 33-годишния габонец и съпругата им с оръжие, накарали ги да отворят сейф, от който са взели голямо количество скъпи бижута, след което са ги завързали на земята.

Това е станало точно след мача на "блаугранас" с "Валядолид" в Ли Лига, в който нападателят остана неизползвана резерва.

Крадците дори ударили футболиста и съпругата му по главата с железен прът, от което и двамата имат леки контузии. Това е станало пред очите на децата им.

Според източници на полицията Пиер-Емерик Обамеянг е в добро състояние, въпреки инцидента, а жена му е подала сигнала до полицията. Крадците са избягали от местопроизшествието с бяло "Ауди А3". 

Все още не е ясно дали Обемеянг ще остана в "Барселона" и през новия сезон, след като бе привлечен през зимата. Идването Роберт Левандовски го изкара от титулярния състав, а интерес към национала на Габон имаше от страна на английските "Манчестър Юнайтед" и "Челси".

"Юнайтед" обаче е напът да привлече Антони от "Аякс" за близо 100 милиона евро, така едва ли ще се пазари и за Обамеянг, който до неотдавна бе звезда на "Арсенал", но напусна, след като мениджърът Микел Артета загуби доверие в него.