"Ливърпул" победи "Манчестър Сити" с 3:2 в първия полуфинал за Купата на Футболната асоциация на пълния стадион "Уембли" в Лондон и ще спори за трофея срещу победителя от двубоя "Челси" - "Кръстъл Палас", който е в неделя.

Това бе повторение на сблъсъка между двата тима за първенство през миналия уикенд, който завърши 2:2. Днес Пеп Гуардиола заложи на експериментален състав - начело с вратаря, което в крайна сметка му донесе поражение, рискът не се оправда.

"Червените" се стремят към непостиганите досега в английския футбол четири купи - те са играта във всички турнири, като вече триумфираха за Купата на лигата.

Отборът на Юрген Клоп си осигури победата си още преди почивката, макар че в края потрепери.

Първо Ибрахима Конате бе точен с глава след центриране от корнер на Андрю Робъртсън. След това Садио Мане се възползва от много груба грешка на резервния вратар на "гражданите" Закари Стефен. Джон Стоунс върна топката към американския страж, който се засуети с нея и това позволи на Мане да го атакува и да я вкара в мрежата.

Мане направи и 3:0 малко по-късно със силен диагонален удар за радост на феновете на "червените".

"Сити" върна един гол в началото на втората част с попадение на Джак Грийлиш, завършил хубава атака. До края на мача Рахим Стърлинг и Габриел Жезуш направиха пропуски за шампионите, а Мане и Мохамед Салах за "Ливърпел".

В самия край на мача Бернардо Силва вкара втори гол в празната врата на Манчестър Сити след чудесен пробив на резервата Рияд Марез отдясно. Веднага след това Фернандиньо и Стърлинг пропуснаха да изравнят за тима от Манчестър при финалния натиск.