652-ма кандидати се явиха на писмения изпит за 29 длъжности "младши прокурор" в районните прокуратури. Това става ясно от съобщение на ВСС, а проста сметка показва, че за едно място в уж изпадналата в тотална имиджова криза прокуратура се борят по около 22-ма души и половина.

А общо допуснатите да участие юристи първо са били 892-ма, или - по близо 30,7 души за място.

Изпитът се проведе вчера, на 17 април, по обявен с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет от 26 януари конкурс за въпросните 29 младши прокурори.

На конкурс са обявени 12 длъжности в СРП, 3 в Районна прокуратура - Варна, по 2 в районните прокуратури в Благоевград и в Пловдив, и по 1 в районните прокуратури в Кюстендил, Ихтиман, Ботевград, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Велико Търново, Русе, Бургас и Сливен, пишат от Съвета..

"На писмения изпит се явиха 652 от допуснатите до участие в конкурса 892 кандидати. Те бяха разположени в свързаните помежду си зала 5 и зала 6 в сградата на Интер Експо Център. Пред тях и в присъствието на членовете на конкурсната комисия, бяха изтеглени казус по наказателно-правни науки и тест по Право на Европейския съюз правата на човека", съощава още пресцентърът на ВСС.

До устен изпит ще бъдат допуснати кандидатите, получили оценка не по-ниска от 4,50 на казуса и не по-ниска от 4,50 на теста.