България отстъпи пред Черна гора с 81:91 (21:21, 25:24, 12:22, 23:24) от третия кръг в група А на Европейското първенство по баскетбол в Тбилиси. Загубата бе трета за тима на Росен Барчовски, а черногорците са с две победи и едно поражение.

Селекцията ни задължително трябва да победи Белгия и домакините от Грузия, ако иска да продължи в следващата фаза. Лошо началото на първата и третата четвърт костваха победата. "Трикольорите" все пак поведоха към края на двубоя, но бързо изпуснаха аванса, а в крайна сметка Черна гора спечели с 10 точки.

Не стигна малко класа, както отбеляза и топреализаторът ни и лидер Александър Везенков.

Повлия и това, че контузия на дясното бедро извади още в началото на мача един от основните играчи - Станимир Маринов, който прекара по-малко от 8 минути на терена.

Най-резултатен за състава отново бе Везенков с 26 точки и 8 борби, който изглежда нарани левия си глезен към края на мача. Със 17 точки и 3 борби солидно се включи Андрей Иванов. Ключов момент в двубоя бяха първите 5 минути на второто полувреме, в които Черна гора направи поредица от 12:0. Така не само заличи крехката преднина на България, а и дръпна солидно.

В понеделник е почивен ден за отборите в групата, а на 6 септември (вторник) България ще се изправи срещу домакините от Грузия. Черногорците ще играят срещу Испания в следващия си мач.

Срещу Черна гора двубоят започнаха Дий Бост, Чавдар Костов, Станимир Маринов, Александър Везенков и Емил Стоилов.