Финалистът в Шампионската лига за миналия сезон “Ливърпул” допусна тежко поражение с 1:4 срещу “Наполи” на старта на група "А". На стадион "Диего Армандо Марадона" домакините започнаха вихрено още от първите минути, Виктор Осимен уцели греда във 2-ата.

Три по-късно те поведоха, след като Джеймс Милнър игра с ръка в наказателното поле и Пьотър Зелински реализира от дузпа.

Алисон Бекер спаси друг 11-метров удар - на Осимен малко по-късно, но “Наполи” не се спря. Андре-Франк Замбо Ангиса покачи на 2:0 в 31-ата минута. А Джовани Симеоне, който замени Осимен заради контузия малко преди края на първата част, се разписа за 3:0 в 44-ата.

Зелински вкара в началото на второто полувреме за 4:0, Луис Диас пък отбеляза почетния гол в ответната атака.

В другия мач от група А ”Аякс” разгроми “Рейнджърс” с 4:0.

В гр. В “Атлетико” (Мадрид) и “Порто” разиграха драма за 2:1, като и трите гола паднаха в 12-минутното добавено време.

Първо Марио Ермосо изведе испанците напред, а след това Матеус Урибе изравни от дузпа за гостите, които играха четвърт час с човек по-малко. Антоан Гризман вкара в 11-ата минута на продължението и “Атлетико” спечели.

Втори в групата е отборът на “Брюж”, който спечели с 1:0 у дома срещу “Байер” (Леверкузен) с попадение на тийнейджъра Абакар Сила преди почивката.

“Байерн” (Мюнхен) съхрани традицията за успешно начало на Шампионската лига, след като се наложи с 2:0 срещу “Интер” в  Милано от гр. "С". Победата можеше да бъде дори разгромна, ако вратарят на "черно-сините" Андре Онана не бе направил един от най-добрите мачове в кариерата си.

Лерой Сане изведе “Байерн” напред в 25-ата минута, Данило Д'Амброзио си вкара автогол в 66-ата.

Бившият баварец Роберт Левандовски пък заби хеттрик в първия си мач в Шампионската лига с “Барселона”, който разгроми “Виктория” (Пилзен) с 5:1 като домакин. Франк Кесие даде аванс на каталунците в 13-ата минута, а полякът наниза три гола между 34-ата и 67-ата минута.

Феран Торес отбеляза петото попадение секунди след третото за Левандовски, а за чехите бе точен Ян Сикора през първата част. 

В гр. D Ричарлисон вкара първите си две попадения за “Тотнъм” и англичаните се завърнаха в Шампионската лига с победа с 2:0 над десетима от “Олимпик” (Марсилия).

Бразилският играч, привлечен от “Евертън” това лято, бе точен в рамките на пет минути през второто полувреме. Лидер в карето с гол повече е “Спортинг” (Лисабон), който надви с 3:0 като гост “Айнтрахт” (Франкфурт).