Михаела Стоичкова - голямата дъщеря на Христо Стоичков, получи мениджърска позиция в Професионалната футболна лига, съобщи организацията със съобщение до медиите.

От понеделник тя ще е директор по комуникациите и стратегическите международни взаимоотношения в ПФЛ. Поканата е отправена от президента на Лигата Атанас Караиванов.

"Моята мисия е да върнем възприятията върху българския футбол като ценност, а не като цена. Израснала и възпитана съм с визия, която искам отново да бъде важна за българските играчи, отбори и фенове, казва Стоичкова. - Избрах да поема тази нова роля след дълъг размисъл, но не за да гледам в миналото, а за да стимулираме заедно с екипа ми това, което цяла България копнее да види в бъдещето. Зарядът е огромен, мотивирани сме да осъществим реална промяна и развитие на облика на българския футбол. Еволюцията на спорта започва първо от нас самите - нашето поведение и примера, който даваме и налагаме като стандарти."

Тя добавя, че наблюдава много футболни организации. Ще използва международните контакти, които има. Ангажира се с организирането на повече събития и социални дейности.

"Ще работим и за подсигуряването на допълнително финансиране, отредено само за развитието на млади таланти, за да сме сигурни, че децата с хъс и способности няма да загубят мотивация заради недостиг на ресурси и качествена среда.  Любовта и еуфорията по футбола не са изгубени - те ще бъдат събудени и изпратени на тренировки на терен. Много тренировки. Заставам зад тази заявка с името си", завършва Стоичкова.

От ръководството на ПФЛ допълват, че екипът на Михаела Стоичкова работи по създаването на дългосрочен план за развитие, който ще бъде представен подробно в рамките на следващия месец.

Започната е работа по създаването на изцяло нова визия на Лигата, привличането на първата вълна от международни партньори и широкообхватна маркетинг стратегия, завършва съобщението.