Тия дни Кремъл публикува инфомация за имотното състояние на президента Владимир Путин. 

Според тези информации Путин работи само и единствено за благото на народа си и величието на държавата си. Той е притежател единствено на панелно жилище от 77 квадратни метра и три автомобила – две стари волги и една Лада Нива. А, да – и каравана за къмпинг. 

Не всички вярват обаче на тези декларации и аз не мога да си обясня защо. Според разкритията през последните години на разни нехранимайковци от западните медии и разузнавания Путин всъщност е най-богатият човек в Европа. На 40 милиарда долара изчислява имането му и американската комисия по външни работи. Фондът на Навални пък откри черноморската вила на Путин, в която има подземен стадион за хокей, сцена за стриптийз, кинозала и собствен плаж. Самата вила е с площ от над 117 000 кв метра.

Разбира се, Путин гневно отхвърли обвиненията на Навални и заяви, че тази вила не е негова. Това бе потвърдено от Кремъл, който посочи и истинския собственик на имота – приятел от детството на Путин. Но учудва ли се някой? Съмняваме ли се, че Владимир Владимирович е добър и лоялен приятел?

Например откритите неотдавна негови милиарди в офшорни сметки в „Панама пейпърс“ също се оказаха по документи на друг негов добър приятел и учител по музика на дъщерите му. Едни вили в Швейцария пък се водят на негова приятелка, а яхтата в пристанището пред вилата на приятеля, също е на негов приятел.

Какъв късмет имат хората в Русия с такъв президент – работлив, честен и добър приятел! Е, не всички хора, само някои, но все пак – какъв късмет имат с Путин...

Е, не задълго, много често късметът им изневерява и те се оказват в Сибир или самоубити с цялата си фамилия, но все пак – какъв късмет с Путин!!!

Между другото имотната декларация много ми напомни на друг лоялен и добър приятел у нас – Пеевски. Той също така работи денонощно вече десетилетия наред. При това, докато другите са си губели времето по университети и дискотеки, Делян вече работеше и то усърдно. Иначе защо ще го назначават в борда на директорите на най-голямото ни пристанище само на 21 години? Дето се вика, едва са изчакали да излезе от пубертета, че да го натоварят с важните задачи. До 25-тата си година Пеевски вече е парламентарен секретар, съветник, после зам. министър и малко преди това пък следовател...

Знаем, че замалко даже оглави ДАНС, депутатства, но иначе е в частния бизнес... Богат трудов опит на всякакви поприща. Само певица не е бил, но то човек не може да е всичко в тоя живот. Вундеркинд и голям учен е нашият депутат.

Но в едно нещо не му върви – парите. При толкова зор, при толкова работа, тоя човек един стар Опел успя само да свърти. Поне в една от не многото му данъчни декларации от 2013 година е обявен само той. 11-те луксозни имота, които ползва по това време Пеевски, са все на приятели. В интерес на истината през 2020 година Пеевски все пак успя да забогатее и обяви доход от над 1 милион лева. Никога не бих свързала това с някакви промени в прокуратурата през 2019. По-скоро с толкова труд, упоритост и добри приятели (особено в прокуратурата) всеки от нас би изкарал барем милион на година.

Но най-добри приятели на този свят има бившият ни премиер Бойко Борисов. На тяхно име има не само сметки и имоти, ми даже и жени. Но да не се заяждаме с опозицията, че Европейската народна партия много се сърди. Бойко и без това си има достатъчно проблеми с Радев на главата. Тоест имаше проблеми...

Напоследък споровете между Борисов и Радев сякаш изчезнаха, прави ли ви впечатление? Не летят вече дронове над Банкя, не ходи прокуратурата в президентството... Нищо чудно и Радев най-сетне да е разбрал колко е важно да имаш приятели на тоя свят. И те рядко са от Харвард - тази люпилня на западното лицемерие. Ти му дадеш пост в служебния кабинет, то ти вземе цялото правителство. Такива са западните либерали – взимат, взимат, взимат, никаква власт не ти оставят.

Та много е важно да имаш приятели, защото, както виждаме от примера и на Путин, и на Пеевски, и на Борисов, без тях ще има много проблеми. Както е казал народът – най-голямото богатство са приятелите. А виждате, в някои случаи това е така и съвсем буквално.

Обаче занимава ли се някой с драмите на хора като тях? Кани ли ги Карбовски в предаванията си, за да ни покаже тъжното лице на това да си беден и на власт? Да караш един опел, една лада или шкодичка, а приятелите ти да имат мерцедеси, ролсройси и ягуари? Много бих искала Карбовски един ден да покани всички тези самоотвержени президенти, премиери и депутати да ни разкажат пред камерата какво е да се свиваш в панелна гарсониера, докато приятелите ти имат нужда от поне 40 минути, за да стигнат от хола до тоалетната? Да изплачат мъката си от това, че си кукуват самички, защото коя жена ще се свре в къщата ти на село, в манастира или в панелката само от любов към теб? Ето тази тегоба ни спестяват медиите. А не е редно.

Нужно е да отворят очите за истината не само на нас, избирателите, но и на онези, които влизат във властта. 

Айде, да не ровим из най-съкровеното на хората от баш върха, да вземем някой от по-ниското. Например Копейкин. На него лесно ли му е, как смятате? Ми то само от името му става ясно колко е беден човекът. Писаха разни медии, че ако не бяха партийните субсидии, нямаше да има къде да живее. Но въпреки това той не се поколеба да поведе част от българския народ към истината. Е, не най-качествената част, но какво от това, пари от нея капят ли, капят!

Макар че в днешно време какви пари са копейките?!? Но нищо. Човекът не го прави заради тях. Ако беше някой измамник и сребролюбец, щяхме ли да го наричаме Копейкин? Еми, не. Сигурно прозвището му щеше да е Еврото. А не, то това е заето...

Но няма значение, важното е, че хората, които изпращаме във властта, са честни, почтени, самоотвержени, не ламтят за пари, не лъжат, декларират всичките си доходи и през живота си един лев не са откраднали. Все евра, все копейки, но левове – никога! Такива са истинските патриоти и всеки народ, който ги остави те да го водят, си ги заслужава!