ЦСКА-София "загря" за мача срещу "Левски" идната неделя с победа с 2:0 срещу друг столичен съперник - "Славия". На стадион "Българска армия" домакините стигнаха до трите точки с голове само за четири минути на Маурисио Гарсес и Мено Кох след почивката.

"Червените" са втори, като отстъпват по голова разлика пред "Лудогорец", а точките са по 22. "Левски", който вчера загуби от "Локомотив" (София), е шести с 15 т. и мач по-малко. Толкова има "Славия", заемайки осмата позиция.

ЦСКА-София и "Славия" изиграха бледо първо полувреме, в което "червените" не показаха нищо в атака, нито веднъж не застрашиха вратаря Светослав Вуцов. По-добрите положения за гол бяха пред тяхната врата.

Най-интересната ситуация бе в 27-ата минута, когато Иван Турицов задържа с ръка откъсващия се Тони Тасев, а атаката на "Славия" продължи с авантаж. Стигна се до удар на Нгуена, отразен от Густаво Бусато. След разглеждане на ВАР бе решено Турицов да не бъде санкциониран, а националът заслужаваше поне жълт картон.

След почивката ЦСКА-София започна по-активно и в 54-ата откри с гол на Гарсес, възползвал се от отбита топка при удар на Дауда Бамба. В 58-ата Мино Кох удвои с глава след центриране от корнер на Тибо Вион.

До края "Славия" опита, но не успя да отбележи.