Празник, митинг, трибуна. Националист №1 говори, а зад него надпис, който съдържа името на една държава – на най-горния ред, с големи букви.

„България, какво друго?“, предполагате. Не сте познали обаче. На 3 март зад Волен Сидеров бе изписано само името на Русия, а под него... По-добре не четете следващия ред:

„Не ЕС ни освободи от турско робство, а Русия. Да живее православието, долу европедерастията“.

Надписът напълно отговаряше на речта на Волен Сидеров, в която ключовите думи бяха следните:

- Русия – православие – содомия – педерастия – Атака -

Не, изобщо не преувеличавам.

Националистът бе силно притеснен от „натиска на Европа“ върху България да легализира еднополовите бракове, нищо че такъв натиск няма.

Още по-силно бе притеснен от „натиска на Европа“ да наложи своите ценности в България, защото „нашата ценност е православието и няма други ценности“.

А най-силно беше притеснен от факта, че Европа не споделя неговото виждане как „кат Русия няма втора“ и че с Москва имаме „кръвна връзка“.

С огромно удоволствие потрети цитата от Иван Вазов О, Английо! Защо ли днес бездушен жид те управлява?!” по адрес на британския премиер от времето на освобождението Бенджамин Дизраели, който е от еврейски произход.

Най-голямата опасност в очите на Сидеров е правото на различните да демонстрират своята различност, което за него е „Содом и Гомор“, а за по-слабо начетената публика – просто „европедерастия“.

Спирам дотук с цитатите, защото се дозирам. 30 минути пред екрана на партийната му телевизия ми стигат.

Третомартенската реч на Сидеров завърши образа, с който „Атака“ планира своето оцеляване – Срещу Европа и винаги с Русия; никаква толерантност към различните, както е в Европа, а глоби и затвор за всеки хомосексуален; бой по мюсюлманите, а ако не ги срещнем лично, ще им счупим прозорците на джамията; евреите са лоши, но ще го казваме по-внимателно, защото е незаконно; да изгоним чуждите инвеститори, но само западните – руските не са чужди.

С речта си за 3 март Сидеров прекрати спора по въпроса каква точно партия е „Атака“ - крайнодясна или крайнолява.

Вече е ясно - „Атака“ е кремълофилска джихадистка партия. Не е русофилска, защото познавам много русофили, които обожават Чайковски и Достоевски, а Сидеров все още не се е появил на снимки на първия ред в Болшой театър да гледа „Лебедово езеро“.

Сидеров си поставя за цел да изгони западните инвеститори от енергетиката, но с две ръце би гласувал във всеки град да бъдат построени поне по два руски ядрени реактора. Това не е русофилство, а кремълофилство. (във форумите използват и думата „рубладжии“, но не знам какво точно означава)

Завършекът на политическия портрет е нетърпимостта към различните. „Православието - няма други ценности“. Ако замените „православието“ с „исляма“, всеки уважаващ себе си джихадист би се подписал под подобно изказване.

И като всеки джихадист, е убеден привърженик на теориите за еврейските заговори. А Западът е лош и иска да ни поквари.

Всичко това изглежда като легитимна политическа идеология и тя наистина привлича част от хората. Всичко щеше да е много по-автентично обаче, ако Сидеров ходеше на почивка в Даниловския манастир край Москва, а не в най-скъпия хотел в Париж – тази толкова ужасна столица на западния разврат.