Никой не заслужава да живее по този начин.

С тези думи Джони Деп приключи свидетелските си показания, продължили четири дни, по делото, което заведе за клевета срещу бившата си съпруга Амбър Хърд. Той потвърди, че се смята за жертва на домошен тормоз.

Той беше подложен на кръстосан разпит от адвоката на Хърд, Бен Ротенборн, съобщава Си Ен Ен.

Деп трябваше да отговаря за аудио записи на скандалите му с Амбър, както и да обяснява дали тя е била единственият човек, който е имал проблем с неговото алкохолно пристрастяване.

"Ако някой е имал проблем с моето пиене в някой момент от живота ми, този някой съм бил само аз", каза Деп.

"Упражнявах насилие над самия себе си", добави той.

Джони Деп съди бившата си съпруга за 50 млн. долара за накърняване на доброто му име заради статия от 2018 г. във "Вашингтон пост". В публикацията отпреди четири години Хърд се описва като публична фигура, подложена на домашно насилие. Името на Деп тогава не е споменато, но за времето, за което тя говори, е омъжена за холивудската звезда.

Деп и Хърд се запознават през 2009 г., женени са за кратко от 2015 до 2016 г. Двамата взаимно се обвиняват във физическо насилие по време на връзката си.
 
Процесът, който започна на 11 април, трябва да продължи 6 седмици. Амбър Хърд още не е свидетелствала.

Разпитван от своята адвокатка Джесика Майерс, Джони Деп обясни, че често напускал стаята или къщата, за да спре скандалите.

"Никой не заслужава да живее по този начин", каза още той, като описа отношенията си с Хърд към края на връзката им като "ужасяващи".

Майерс пусна запис от 2016 г. на разговор между двамата съпрузи. В него Хърд изразява притеснение, че е загубила репутацията, след като медиите съобщават, че във връзката им има насилие. После добавя, че никой няма да повярва на Деп, че той е бил тормозеният.

"Какво отговорихте на думите на Амбър Хърд: "Кажи им, Джони. Кажи им - аз, Джони Деп, мъж, съм също жертва на домашно насилие, и нека видим колко души ще застанат на твоя страна"?, попита адвокатката.

"Казах: Да, жертва съм", беше отговорът на актьора.